Kundcase Mellanskog

Strategisk rådgivning och förhandling

Mellanskog har valt att köpa sin arbetsplatsutrustning som tjänst istället för att äga den. Det spar tid som kan läggas på skogen och skogsägarna, är ekonomiskt fördelaktigt och dessutom bättre för miljön.

Om Mellanskog
Mellanskog är en skogsägarförening som verkar från Gotland i söder till Härjedalen i norr. De ägs av 27 000 medlemmar och erbjuder alltifrån avverkning, skogsskötsel, skoglig rådgivning och planering till ekonomiska tjänster tillsammans med samarbetspartners

Mellanskog om ServeYou

Proaktiva, snabbfotade & prisvärda

Hållbar livscykelhantering spar pengar och miljö

Mellanskog Serveyou

ServeYou hjälper Mellanskog med en hållbar livscykelhantering som förlänger livslängden på mobila arbetsredskap och säkerställer hög tillgänglighet. Upplägget innebär att utrustning som går sönder ersätts inom 24 timmar med en ny enhet som redan från start är förkonfigurerad med rätt användaruppgifter och applikationer. Utrustningen byts även ut och återlämnas med bestämda och planerade intervaller. Det här förfarandet innebär att avbrotten i verksamheten minimeras.

Mellanskog arbetar nästan uteslutande med mobiltelefoner och surfplattor som arbetsredskap.

- Skogen är vår arbetsplats och det är en betydligt tuffare arbetsmiljö än ett kontor. Dessutom saknas ofta täckning. Utrustningen måste hålla och fungera oavsett var vi befinner oss, säger Ian von Essen, IT-strateg på Mellanskog.

Mellanskog har tagit ett strategiskt beslut att undvika ägande och istället köpa in sin arbetsut-rustning som tjänst.

- Alla som jobbat med mobila arbetsredskap vet hur mycket tid som läggs på hantering och administration - en sömlös tjänst innehåller väldigt många olika delar. Genom att köpa tjänsten från ServeYou kan vi lägga den tiden på skogen och skogsägarna istället, fortsätter Ian.

I tjänsten som ServeYou erbjuder ingår utbytes-förfarande, hantering av reparationer, support, uppgradering av programvaror, säkerställande av säkerhet, inventering, försäkringshantering, certifiering- och hållbarhetsrapportering samt en finansieringslösning.

- Alla verksamheter har olika krav på sin arbets-platsutrustning men även om lösningarna ser lite olika ut så handlar hållbar livscykelhantering i grunden om planering och struktur. Resultatet är både bättre för miljön och plånboken, säger Christoffer Isaksson, försäljningschef på ServeYou.

ServeYou Support

Telefonitjänster till Mellanskog

Oberoende rådgivning
Förhandlingspart
Livscykelhantering
Support och säkerhet

 

Metod

Nuläge: Genomgång av befintliga avtal och utrustning
Behov: Fastställande av dagens och framtidens behov
Jämförelse: Specifikation av upplägg som matchar behoven
Omvärldsanalys: Förfrågningar till telefonileverantörer
Beslutsunderlag: Avtalsförslag med tydliga effektivitetsvinster
Leverans: Daglig service och support av avtalade tjänster

Kontakta oss gärna när

När ni inte nyttjar det ni betalar för

Ni har behov av andra tjänster än de ni har

Ni har många olika avtal och abonnemang

När era nyanställda får vänta på sin telefon

När telefoner lätt kommer bort

Ni är osäkra på om ni lever upp till GDPR